Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Skönheter i djungeln

22 mar , 2012, 09.00 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Viidakon Tähtöset är ett stevenspielbergskt underhållningspaket, ett slags realitytelevisionens Indiana Jones. Programmet har på samma sätt rätt proportioner av action, spänning och relationer i fantastiska landskap. Visserligen passar språket och klädseln i Spielbergs filmer bättre för den allra yngsta publiken.

Så karaktäriserar producenten Joonas Hytönen den nya realityserien Viidakon Tähtöset. Och det är inget annat än tomt försäljningssnack. Detta har väldigt lite med Spielberg och Indiana Jones att göra. Det är snarare fråga om en billighetsvariant av överlevnadsäventyret Robinson/Survivor med tio så kallade ”kändisskönheter” (Sara Sieppi, Anni Uusivirta, Susanna Ingerttilä, Susanna Ruotsalainen, Susanna Penttilä, Martina Aitolehti, Marianne Harjula, Iida Ketola, Henna Kalinainen och Maisa Torppa). Den minsta gemensamma nämnaren för deltagarna verkar vara att de ställt upp på bikinibilder i kvälls- och skvallerpressen.

I serien flygs de ner till Thailand där de bor i djungeln, tävlar mot varandra och utsätts för skitiga och äckliga utmaningar, gärna med kräldjur och insekter inblandade.

Det producenterna väl hoppats på är panik, skrik och kattslagsmål. Det får vi säkert, men också viss företagsamhet och fananamma i bokstavlig bemärkelse. Så till vida har Hytönen rätt i att det svärs i grova haranger i programmet. Men blanda för allt i världen inte in Spielberg i detta!

Djungelns drottning sänds i Sub torsdagar kl. 21.00, repris fredagar kl. 23.30 och lördagar kl. 20.00.

, , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Stefanie skriver:

    I Sverige sänder Kanal5 ”Djungelns Drottning”

  2. Malin Slotte skriver:

    Verkar vara större ”stjärnor” i den finska versionen.

Kommenteringen är stängd.