Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Pojken och arvet

26 mar , 2012, 09.00 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Vänner av brittiska kostymdramer har fått sitt lystmäte i den tredelade Charles Dickens-dramatiseringen Great Expectations. BBC producerade serien, som visades i Storbritannien under mellandagarna, med anledning av att det i år gått 200 år sedan författaren föddes. Själva romanen publicerades första gången som tidningsföljetong åren 1860 till 1861.

Det handlar om den 11-årige föräldralöse Pips (Douglas Booth) som är fattig men drömmer om ett bättre liv i det klassamhället som är det viktorianska England. En dag får han ett stort arv med villkoret att han inte får göra några efterforskningar kring vem givaren är.

I brittisk press blev det en del skriverier kring castingen av den blott 43-åriga Gillian Anderson som den äldre, ogifta herrgårdsfrun Miss Havisham.

Romanen är flerfaldigt filmatiserad. Som stumfilm gjordes den redan 1917 av Robert G. Vignola. I år väntas en filmatisering av Mike Newell (Harry Potter och den flammande bägaren).

Det tredje och sista avsnittet visas i kväll.

Lysande utsikter sänds i TV1 tisdagar kl. 21.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.