Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Fem grillade kalkoner

2 maj , 2012, 09.00 Malin Slotte

 

I dag inleder tv-bloggen en genomgång av årets eurovisionslåtar. Vi börjar i bottenskiktet med det absolut sämsta som årets startfält har att erbjuda.

YouTube Preview Image

Anri Jokhadze – I’m A Joker *

Absolut värst i alla kategorier är i år Gerogien vars bidrag man med stigande häpnad tar del av. Här har man haft några klämmiga toner som man blåser upp och drar ut på i tre jobbiga minuter, bland annat genom att leka operett. Resultat är förbluffande dåligt. Denna ”womanizer” kommer vi inte att se röken av i finalen. Betyg: en hårblekning av fem möjliga.

YouTube Preview Image

Trackshittaz – Woki Mit Deim Popo *

Också Österrike gör bort sig. Raplåten om att skaka rumpa kunde ha skrivits av en schimpans på en lunchrast. Men det här skiljer sig ju ur mängden tyvärr, så det kan mycket väl ta sig till final. Betyget för denna rapröra ackompanjerad av gallskrik blir en poledansare av fem.

YouTube Preview Image

Donny Montell – Love is blind *

Även Litauen är något i hästväg. Han sjunger fyndigt i ögonbindel om att kärleken är blind och det är bara att hoppas att den är döv också. När bindeln åker av hjular han ett varv och vips är han inne i ett annat tempo och förvandlas till George Michael. Häftigt … inte. Nä, det blir en ögonbindel av fem för detta, och jag tar gärna ett par öronproppar också. Inte final.

YouTube Preview Image

Maya Sar – Korake Ti Znam *

Det finns ett antal riktigt trista ballader i årets startfält, och värst är nog Bosnien-Hercegovina. Ett utdraget sömnpiller som jag fruktar att vi måste uthärda i finalen. Betyg: ett sömnigt flöjtsolo av fem möjliga.

YouTube Preview Image

Valentina Monetta – The Social Network Song (Oh Oh – Uh – Oh Oh) *

Årets mesta barnpoplåt står San Marino för. Men det som kunde ha varit naivt och trallvänligt för småbarn att mima till skär sig i mötet mellan den hysteriska sångerskan som spelar tonåring på flickrummet och den slibbiga texten om att ha cybersex på nätet. Snälla lägg av! Betyg: en pimpad laptop av fem.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.