Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling,Underhållning

Fågelskrämman Loreen?

20 maj , 2012, 00.00 Malin Slotte

 

I dag övade de sista länderna i den andra semifinalen för andra gången. Och the big five, de fem länder som är direktkvalificierade till finalen + värdlandet Azerbajdzjan hade sitt första rep.

YouTube Preview Image

Sveriges Loreen hade andra scenkläder än i första genrepet. Jag vet inte, men jag blev lite orolig när jag såg kläderna. Jag fick fågelskrämmeassociationer, blev rädd att hon skulle trassla in sig i repen, och det kanske inte är ett så bra tecken när tanken börjar löpa i sådana banor. Skillnaden är i alla fall hårfin mellan dramatisk fågeldans och flaxande trashank, måtte hon hålla sig på rätt sida om den gränsen. Jag tycker i alla fall att de vida ärmarna hon hade i Melodifestivalen fungerade bättre.

Tysklands Roman Lob verkar lita på att hans vackra ögon ska bära upp hela numret, åtminstone hände inte mer än så under hans första genrep.

Frankrike bjöd på ett helt fantastiskt snyggt nummer, fullt av egna och fräscha idéer, och den vita böljande slöjan var verkligen effektfull! Genrepens bästa nummer hittills, helt klart, ett riktigt vinnarnummer. Tyvärr sjöng hon ju krassligt, vi får verkligen hoppas det repar sig på den punkten.

Italiens nummer kommer också att bli lyckat, de kör sin sextitoalsretrostil fullt ut med tre bakgrundssångare och svartvit skärmgrafik.

Azerbajdzjan leker med skuggor och ljus, och lyckas också göra det bästa av sin ballad. Intressant filmvinkel, nerifrån, lite som i en skräckfilm.

Också Spanien kör ett enkelt nummer, med endast sångerskan på scen medan regn droppar som tårar i bakgrunden. Och det verkar vara fullt tillräckligt, för hon sjunger med en sådan känsla och inlevelse att man blir helt betagen.

Svagaste av de sex färdiga finalisterna var Storbritanniens nummer. Lite gammalmodigt och småtrist, kommer få svårt att skilja sig ur mängden.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.