Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Okategoriserad

Liveblogg semi 2

24 maj , 2012, 22.00 Malin Slotte

 

Det här är en liveblogg från den andra semifinalen i Eurovision Song Contest. Uppdateras efter hand.

Nu är vi igång.

Serbien tar i från tårna och det jublas här. Kan mycket väl vinna. Bäst: de gråtande fiolerna, trumman. Mäktigt. Rysningar.

Makedonien, här klappad det i takt och applåderas. Bäst: skräckfilmsskriket. Sämst: det frizziga håret som stal showen, kan inte en skicklig frisör fixa sånt?

Nederländerna får de holländska fansen i rörelse här, och efter springer filmteamen för att få bilder så det blir lite kaos. Hon hade fjäderskruden på igen, kanske lika bra det, det är ju deras grej i år. Kanske final ändå, det är ju svängigt det där.

Nu är det maltesernas tur att dansa med sina flaggor. Men varför hade han inte på sig glasögonen från genrepet? Det skulle ha gjort den här låten lite speciell åtminstone. Men här jublas det i alla fall.

Nu vitryssarna med brynjorna. Game of Thrones ringde och ville ha tillbaka sina kostymer. Vitryssarna helt galna längst fram i salen. Och wow vilken pyrosmäll på slutet! Jepp, detta tror jag på.

Och så det portugisiska eländet, helt chanslöst, tragiskt. Inte en enda portugisisk supporter ger sig till känna i presscentret, spridda artiga aplåder när det är slut.

De ukrainska supportrarna är lite utspridda i salen och vill inte riktigt få till det. Det är ett gäng längst framme vid skärmen och ett mitt i salen. Fler fotografer än firande fans ser det ut som.

Och årets fulaste scenkläder går till Bulgarien! Missförstås mig rätt, jag älskar denna kitschiga öststatsdisco. Lårhöga vita stövlar, bara en sådan sak! Hoppas på att de fräsiga pyrosnurrorna tar detta till final, men misstänker att jag hoppas för mycket.

Vilket otroligt fint nummer Slovenien har! Och vad hon är bra, 16-åringen! Finns det en hud som inte är knottrig efter detta?

Jag tror att den sista finalplatsen kan stå mellan Nederländerna och Kroatien. Nerländerna har kanske en bättre låt, men Kroatien har showen, och det är det senare som räknas i den här tävlingen.

Sverige, jättebra! Faktiskt! Man blir ju helt tagen av det där. Och de fula fransarna är borta. Och fantastiskt med slowmotionhoppet på slutet! Fint, jättefint.

Nu är det de georgiska fansens tur att jublande dansa med flaggor. Men frågan är om det är människovärdigt att stå och digga ett sådant här bidrag?

Turkiet. Nu dansar turkar och azerer ringdans genom presscentret! Det måste vara hundra skanderande fans längst framme vid skärmen. Men så har Turkiet också ett mycket bra nummer.

Estland, och jag känner att jag blir lite sömnig. Några stillsamma ester viftar flagga. Låter det riktigt bra det här, sången alltså?

”Ladies, don’t close your eyes” lyder åsnebryggan från greenroom till Slovakiens horribla bidrag. Fyndigt, kanske inte.

Norge. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen. Det här är så sett det förr. Mer färg; Bollywood, Tusen och en natt eller harem, tack!

Bosnien-Hercegovina, nu springer jag på toaletten. På riktigt.

Nu ska nu titta riktigt noga för nu kommer Litauen, och det får vi inte uppleva igen på lördag.

I pausen uppträder de senaste årens vinnare. Dima Bilan, Believe me, glömmer texten, försod mig aldrig på den. Marija Serifovic, Molitva, oj, vad det är en bra låt! Alexander Rybak med Fairytale också bra! Och så speciella Lenas Satellite, också en av de riktigt bra vinnarlåtarna. Och så sjunger fjolårsvinnarna El Nikki Waterloo. Vilken rolig mellanakt!

Nu kommer resultatet:

LITAUEN????

BOSNIEN-HERCEGOVINA????

Serbien, nåja hoppas inga fler chocker

Ukraina, väntat

Sverige, jamen självklart!

Makedonien, bra!

Norge, hurra!

Grattis Estland!

MALTA???

och man drar ut på det, och det är som väntat – förstås – TURKIET!!!

Bara sju av tio rätt i denna tippning. Litauen, Bosnien-Hercegovina och Malta i final, vilken överraskning!

Kommenteringen är stängd.