Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling,Underhållning

Jag ringde Lasse Kronér

24 aug , 2012, 11.57 Malin Slotte

 

Härom dagen ringde jag upp Lasse Kronér, programledare för SVT:s fredagsunderhållning Doobidoo, för att ställa honom några frågor inför säsongstarten i kväll fredag. Doobidoo sänds ju i SVT World över Yle Fem, och står därmed för fredagsunderhållningen på kanalen ett tag framöver.

Programmet sänds nu för åttonde säsongen. Hur länge tänker ni hålla på?

– Så länge det är kul finns ingen anledning att sluta. All tv bygger på att de som gör det själva tycker det är roligt. Jag ser inget slut på det här programmet, jag ser snarare väldigt långt fram för dess del. Jag tycker det är så himla kul att jag vill hålla på så länge jag och publiken orkar.

Hur skapar man den rätta stämningen i ett sådant här program?

– Vi gör tvärt om mot andra program; medan andra försöker spela in så snabbt som möjligt låter vi det ta tid. Vi träffas elva på dagen och tar oss tid med artisterna. Själv kör jag en timmes stand up innan med publiken, och ser till att gästerna är absolut filbunkelugna innan de går in. Att vi har en god stämning är en del av vår succé. Det är viktigt att alla är nöjda, att se till att alla är med och tar plats.

– En del av charmen är att våga göra bort sig och våga göra misstag. Jag är inte rädd för att göra bort mig. Vi klipper heller aldrig bort misstag som andra program gör, det är de som är hjärtat i programmet.

Hur orkar du vara så glad hela tiden?

– Haha, när du säger det så där på finlandssvenska låter det nästan som en anklagelse! Jag är nog väldigt glad som person. När vi gör programmet har jag väldigt, väldigt roligt. Hade jag inte kul skulle det inte funka. Jag är en person som har lätt för att vara positiv, som snarare måste tona ner den sidan. Detta är min terapi för att bli av med min gladhet.

Hur väljer ni gäster till programmet?

– Vi strävar efter att ha med 50 procent nya gäster varje säsong och 50 procent gamla. Ofta blir människor väldigt glada över att bli tillfrågade, sedan finns det de som bestämt tackar nej. Ofta vet jag på förhand vem som kommer att tacka ja eller nej. Det är en viss typ av artister som inte vill vara med, och en viss typ av artister som vill vara med. Men det viktigaste är att man hittar konstellationer mellan de medverkande som är bra.

Vem är din drömgäst?

– Benny Andersson! Jag har frågat honom varje säsong. Hittills har jag inte lyckats, men någon gång ska jag det!

I kvällens program tävlar Caroline af Ugglas, Stefan Sauk, Jennifer Brown och Anders Johansson.

Doobidoo sänds i SVT World fredagar kl. 21.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.