Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Personporträtt

Petersburg-Peter

22 sep , 2012, 13.42 Malin Slotte

 

Dagens Seportage av Chri Åhman är ett personporträtt av finlandssvenske Peter Iiskola som sedan tolv år tillbaka bor i Ryssland. Iiskola har bestämda åsikter om saker och ting, särskilt Ryssland, en del av dem inte helt okontroversiella, vilket ju inte gör honom mindre färgstark som huvudperson i ett tv-program.

Hans åsikter får stå oemotsagda i programmet. Han upplever Ryssland som öppet och tolerant och menar att det varken är så byråkratiskt eller korrumperat som det påstås. Han gillar inte när staten blandar sig i hans förehavanden, därför trivs han i Ryssland. Han gillar Putin och jämför ryska och finska kvinnor till den senares nackdel.

Programmet följer Iiskola i S:t Petersburg, när han träffar affärsbekanta på flotta restauranger, besöker Vinterpalatset och slappar på spa. Han är ursprungligen jurist med en internationell karriär bakom sig i Sarajevo och Afghanistan. Till Ryssland kom han med tomma händer, enligt egen utsago driven av en lust att bo här. Nu har han byggt upp ett stort kontaktnät och är inblandad i diverse affärsprojekt. Han är bland annat rederiet St. Peter Lines grundare.

Seportaget: Petersburg-Peter sänds i Yle Fem i dag lördag kl. 14.55.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.