Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Pratar med siffror

9 okt , 2012, 21.35 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Världen är full av samband som endast ytterst få av oss förmå se. Ett nätverk av sifferserier och mönster som säger något om det förgångna, nuet och framtiden.

Det är i alla fall världsbilden i det övernaturligt kryddade amerikanska thrillerdramat Touch (Fox 2012). Den allvetande berättarrösten tillhör elvaårige Jake (David Mazouz) som aldrig yttrat ett ord i hela sitt liv men har en enorm fascination för sifferserier. Inte ens hans far Martin (Kiefer Sutherland) får beröra honom. Martin är en man vars liv slagits i spillror. Modern till hans barn dog i terrorattackerna den 11 september. Själv var han en gång en välavlönad journalist, numera arbetar han på flygplatsens bagagehantering där han tar hand om borttappade mobiltelefoner för att ge dem till sin son.

Serien inleds med att Martin får upp ögonen för sin sons talang, vilket visar sig vara hans sätt att kommunicera med sin omgivning, samtidigt som en socialarbetare (Gugu Mbatha-Raw) knackar på för att utreda om Jake borde omhändertas.
Serien opererar på olika platser i världen enligt principen ”vi är alla sammanlänkade” och gillar att väva snåriga intriger. Den skapar sin dramatik genom att låta människorna kring Jake slås av insikt, varefter de kastas in i en kamp mot klockan, och lyckas förhindra katastrofen sekunden innan den sker.

Touch sänds i MTV3 tisdagar kl. 21.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.