Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Game show,Tävling,Underhållning

Nej tack, Yle!

13 okt , 2012, 19.09 Malin Slotte

 

Ibland känns tv-utbudet fantasilöst för att så mycket bygger på utländska format. Samma program rullar över hela världen, suck. Men varför det är så kan man förstå – och förlåta – när man ser kvällens premiär av HulaHula, en ny gameshow för hela familjen där Yle själv gnuggat geniknölarna och står bakom programidén.

På Meriturva i Lojo tävlar familjer om att få åka på safari till Afrika. I varje avsnitt tävlar två familjer mot varandra både i och utanför bassängen. Tv-mässigt är programmet en kollaps eftersom man misslyckas med att förmedla spänningen i tävlingsmomenten. På grund av dålig belysning och allmän rörighet är det alla gånger inte ens klart vad som pågår. Det ligger en aura av åttiotal över produktionen. Över allt spelas en matta av ytterst enerverande gameshowmusik, dessutom försöker man slänga in lite humor med hjälp av två människor utklädda till någon form av kattdjur – en gul och en blå, den ena med enorm uppstoppad bakdel.

På frågan om Yle ska syssla med sånt här blir svaret: tack, helst inte.

Hula-hula sänds i TV2 lördagar kl. 19.30, repris söndagar kl. 10.25 och måndagar kl. 13.30.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.