Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Körer konkurrerar

9 Nov , 2012, 23.52 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

BBC-serien Heart & Soul (2009) handlar om en kyrkokör utan högre ambitioner. Den leds av Michael (Neil Pearson) vars hustru (Esther Caddick) också sjunger i kören. Men en dag får kören en ny medlem i Layla (Sarah Alexander) som har en alldeles fantastisk röst. Michael får plötsligt ambitioner med kören och lämnar frun för att inleda en relation med den nya, unga sopranen.

Både Esther och familjens tonårsbarn mår dåligt. Också i kören uppstår det spänningar när körledaren plötsligt börjar ställa krav. Esther är en underpresterare som nöjt sig med lite i livet. Därför är det mest för att stödja sin musicerande son hon grundar en egen kör. Indirekt tar hon därmed också upp konkurrensen med makens kör.

Debbie Horsfields sexdelade drama formar sig till ett körkrig där den försmådda hustrun är underdogen man hejar på. De ambitiösa personerna i serien framstår som mer eller mindre hänsynslösa. Både den nya sopranen och exmaken, i synnerhet han, är riktigt osympatiska, medan exfrun varken verkar vara ute efter att hämnas eller konkurrera.

Kärlek och disharmoni sänds i TV1 fredagar kl. 19.10.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.