Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Konditorer konkurrerar

14 Nov , 2012, 18.35 Malin Slotte

 

Talangrealityserierna har börjat yngla av sig i spinoff-versioner. Det finns en accessoarversion av Project Runway och både en junior- och efterrättsvariant av Top Chef. Efterrättsvarianten startar i Ava i kväll, och i den tävlar tolv konditorer i trettioårsåldern enligt bekant format om vem som är bäst på att göra desserter. Det handlar inte bara om smak utan i högsta grad också om upplägg och presentation.

Det är förstås mycket visuellt, och som alltid är det något djupt fascinerande med att se folk jobba. Den tiodelade serien bjuder inte bara på efterrättsporr som får en att gå upp i vikt av blotta anblicken, utan också som sig bör på starka och i vissa fall extrema personligheter, drama och tuff konkurrens. Faktiskt så till den grad att i den här serien försöker deltagarna sabotera för varandra. I ett senare avsnitt går det så långt att en av de tävlande beter sig på ett sådant sätt att det blir diskvalificering av ”medicinska skäl”.

Programledare är Top Chef-domaren Gail Simmons. Övriga domare är konditorn Johnny Iuzzini, Fleur de Lys köksmästare Hubert Keller och Dailycandys chefredaktör Dannielle Kyrillos.

Top Chef: Just Desserts sänds i Ava onsdagar kl. 20.00, repris torsdagar kl. 18.05 och lördagar kl. 13.50.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.