Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

En gnutta Hillary

28 Nov , 2012, 23.51 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Political Animals (USA Network 2012) är en helt hygglig sexdelad miniserie för vänner av amerikanskt politikerdrama. Serien lånar lagom mycket ur Hillary Clintons liv för att kittla intresset, men ser till att få med tillräckligt mycket olikheter för att det ska vara fiktion.

Det handlar alltså om en kvinnlig toppolitiker, och för att fylla en sådan roll med pondus behövs ett toppnamn. Rollen som Elaine Barrish görs med bravur av Sigourney Weaver. Hon är utrikesminister och tidigare presidenthustru med ambitionen att bli USA:s nästa president. Liksom Bill Clinton bedrog också Elaines make henne, men till skillnad från fru Clinton har Elaine lämnat sin horande make Bud Hammond (mysgubbige Ciarán Hinds).

Men även om paret är frånskilt, och maken hittat en ny, ung, storbystad kvinna, är de fortfarande en del i varandras liv, både i politiken och privat. De har två 30-åriga tvillingssöner tillsammans. Den ene (James Wolk) är den perfekte sonen, medan den andre (Sebastian Stan) är det som kan vara till nackdel för en toppolitikerförälder i USA: det vill säga homosexuell med missbrukarproblem.

Så har Elaine ocså journalisten Susan Berg (Carla Guginos) i hälarna. Berg sitter på information om sonen och utövar utpressning mot Elaine.

Political Animals sänds i Ava onsdagar kl. 21.00, repris söndagar kl. 20.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.