Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Sikh söker fru

2 Dec , 2012, 20.12 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Sumeet Singh Patpatia påstår att han aldrig haft flickvän, sex eller druckit alkohol. Han är en 26-årig sikh som bor i Oslo. Med sikhiska mått mätt är det alltså hög tid att han gifter sig, och för att förekomma att hans föräldrar väljer ut en brud åt honom beslutar han sig för att själv hitta en hustru. Detta sökande efter en fru, som helst ska vara sikh även hon, eller åtminstone indisk, följer NRK-serien i sju delar som på svenska fått det konstiga namnet Lovesikh – en sikh av dimensioner.

Liskom Sumeet har svårt att komma till skott när det gäller kvinnor har också den här serien det. I stället för att gå pang på rödbetan och låta honom börja dejta, som man brukar göra i dylika serier, ägnas hela första avsnittet åt att presentera sin huvudperson som pratar med sina manliga vänner om kvinnor.

Det borde inte vara ett oöverstigligt problem för Sumeet att hitta någon. Han är högutbildad, öppen, verbal och humoristisk utan att framstå som löjlig. Men hans speciella krav på att hitta någon från sin egen kultur gör det förstås knepigare, om inte annat för att utbudet på sikhflickor är begränsat i Norge. Därför bär det i andra avsnittet i väg till London där han äntligen kommer i kontakt med det motsatta könet. I senare avsnitt åker han till New Delhi för att dejta på indiskt vis.

Lovesikh – en sikh av dimensioner sänds i Yle Fem söndagar kl. 18.30, repris lördagar kl. 13.35.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.