Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie,Komediserie

Alltför hysteriskt

1 jan , 2013, 19.56 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Villa Helena är en dramakomediserie i elva delar som visades i betalkanalen Nelonen Kino år 2011, där den antagligen sågs av ungefär två personer. När den nu hittat till en större kanal är förstås förhoppningen att den ska nå en bredare publik.

Serien har skrivits av Katri Manninen och Elias Koskimies och på Fyrans pressinfo före jul presenterades serien som en unik satsning som aldrig tidigare gjorts i Finland. Man flirtar med telenovelagenren – den sydamerikanska såpaform som inte fortsätter i evigheter utan har ett begränsat antal avsnitt. Dessutom använder man sig av humor på ett sätt som verkar vilja efterlikna Desperate Housewives.

Det handlar om den åldrande societetsskönheten Helena Salojärvi (Sari Havas) som plötsligt en dag blir änka när hennes schlagersångarmake omkommer i en flygolycka. Det leder till arvsstrider och andra förvecklingar i släkten, bestående av både egna barn och styvbarn.

Trots att genren är dramakomedi kändes första avsnittet som en ganska lång sittning. Problemet är att det är alltför hysteriskt skruvat utan att vara roligt. Inte heller intrigen blir engagerande när allt, även det tragiska, är gjort med teatral och ironisk överdrift.

Villa Helena sänds i Fyran tisdagar kl. 22.00, repris fredagar kl. 2.50.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.