Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Kärlek och ambitioner

14 jan , 2013, 23.31 Malin Slotte

 

När Sub sände första säsongen av realityserien Iholla förra våren väckte den sådant intresse att man omedelbart producerade en ny säsong. Kanalen har bytt till Ava, men det ursprungligen israeliska formatet är detsamma. Fem kvinnor filmar själva sitt liv. Kameran bär de med sig i vardagen och filmar sig på en armlängds avstånd. Mycket hänger förstås på vem de här kvinnorna är, och ännu viktigare: på hur öppna de är och hur väl de förmår gestalta sitt liv – även om det förstås finns ett samarbete med programmets producenter och en del kan fixas till i klippningen.

Urvalet verkar vara lyckat. I vårens säsong är kvinnorna mellan 18 och 44 år gamla, och det som förenar dem är att de alla har höga ambitioner, och att de antingen har eller vill få en man i sitt liv. Liksom även första säsongen hade en halvkändis med i form av musikern Heli Kajo, har också den här det i form av det 44-åriga mediet Claudia Eve. Hon är kvinnan med ett ovanligt yrke och ett brokigt liv bakom sig. Hon har skilt sig två gånger och har åtta barn. Fem bor fortfarande hemma.

För dem som lyssnar på radiokanalen YleX är kanske också 29-åriga Venla känd. Venla är den socialt utåtriktade singeln som jagar den komplicerade kärleken och kämpar med sin vikt. En glad och öppen kvinna som älskar sitt arbete och har en stor aptit på livet som bara börjat.

Ett mera allvarsamt temperament hittas i 34-åriga Johanna, en välutbildad kvinna i it-branschen som verkar ha full fart på karriären. Hon är ensamstående förälder till en 9-åring, men saknar en man i sitt liv och vill ha fler barn.

Första avsnittet bjuder på både fylla och tårar. Från och med avsnitt två får vi möta 24-åriga Sanni vars gammellaestadianska bakgrund blir en intressant konstrast till hennes intresse för mode och trender och dröm om att bli inredningsarkitekt. Yngst är 18-åriga Marketta som studerar till diplomingenjör i Otnäs och drömmer om att få Nobelpriset.

Iholla sänds i Ava måndagar kl. 22.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.