Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Far och son Harkimo

11 feb , 2013, 23.24 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Diili, den finska versionen av businessrealityserien The Apprentice, har blivit en långlivad historia. I kväll startar den femte säsongen, som är en kändissäsong. Där tävlar från början tolv kända personer i att samlar in pengar till ett välgörande ändamål som de själva valt.

I rollen som Donald Trump ses som vanligt, sedan säsong två, affärsmannen Hjallis Harkimo. I styrelserummet tar han den här gången hjälp av sin egen son, ekonomistuderande Joel och finska Marthaförbundets vd Marianne Heikkilä.

Många av de medverkande kändisarna kan antas ha någon sorts erfarenhet av företagande: företagaren Maria Drockila, journalisten Susanna Laine, artisten Helena Lindgren, politikern Hannele Luukkainen, näringsterapeuten Hanna Partanen, företagaren Wilma Schlizewski, coachen Juhana Helmenkalastaja, affärsmannen Sedu Koskinen, konstnären Stefan Lindfors, stavhopparen Matti Mononen, restaurangägaren Sacha Remling och rapparen Dan ”Uniikki” Tolppanen. De delas in i två lag enligt kön, och det ena laget drar omedelbart ifrån det andra då det kommer till att få ihop pengar.

När kändisar samlas i ett sådant här sammanhang kan man tro att det blir mindre konflikter än med ett gäng handplockade, okända personer. De kanske känner varandra i alla fall ytligt från förr, rör sig i samma kretsar, är medievana och måna om sin image som trevliga typer – faktorer som kan tänkas bidra till en snällare säsong.

Men att döma av första avsnittet verkar det inte så. Det hettar redan till, som det oundvikligen gör när medlemmarna i det förlorande laget tillfrågas vem de vill skicka hem. Hjallis verkar heller inte ha trätt på sig silkesvantarna när prestationerna ska utvärderas. Man börjar också skönja en gruppdynamik. Bland männen framstår Stefan Lindfors som den mest framträdande och dominerande, bland kvinnorna Wilma Schlizewski. En del är helt enkelt bättre reality-tv-personligheter än andra.

Diili sänds i MTV3 måndagar kl. 20.05, repris tisdagar kl. 15.50 och Ava söndagar kl. 23.25.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.