Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Musik,Tävling,Underhållning

”Ballader är min grej”

26 apr , 2013, 19.11 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

18-åriga abiturienten Emilia Ekström från Pojo är en av fyra finalister i kvällens The Voice of Finland-final där hon sjunger Aki Sirkesalos och Lisa Nilssons Mysteriet i duett med sin coach Lauri Tähkä.

Varför gick du med i årets The Voice of Finland, Emilia Ekström?

– Folk har alltid frågat mig om jag inte ska söka till olika talangtävlingar, men jag har alltid sagt nej. Jag har inte känt mig redo och inte heller gillat formatet i andra program. Men den här gången tänkte jag att det är nu eller aldrig. Dessutom gillar jag att man i The Voice lyfter fram de bästa sidorna hos deltagarna i stället för att kritisera. Jag ville prova på något nytt och ta chansen att utvecklas och utmana mig själv. Aldrig i världen hade jag trott att jag skulle gå så här långt!

Vad har du lärt dig av att medverka i programmet?

– Jag har blivit säkrare i mitt scenframträdande. Är du nervös tar det din energi, det gäller att fokusera på rätt saker. Det har varit mycket intervjuer där jag fått frågan hurdan jag är och vart jag vill komma. Du kanske inte har svaren från början utan tvingas fundera och det hjälper dig att komma fram till vad du vill.

Vilka är dina styrkor och svagheter?

– Jag är bra på att tolka texter, på att framföra dem på ett naturligt, rakt och ärligt sätt. Jag känner på riktigt det jag sjunger. Jag har sjungit på finska i tävlingen även om min finska är lite kracklig. I intervjuerna ville de att man svarar i hela meningar, och det har varit en utmaning att hitta rätta ord. Men jag har gått framåt mycket, och i framtiden vill jag inte begränsa mig beträffande på vilket språk jag jobbar.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag vet inte vad det här för med sig, men min reservplan är att börja studera logopedi vid Åbo Akademi. Det kan jag också ha nytta av när jag sjunger. Drömmen är att kunna leva på musiken och göra musik jag trivs med. Det är ballader jag är bra på och gillar, inte är jag någon rockbrud.

Hur ser du på dina chanser i kvällens final?

– Min största motståndare är Antti Railio, han har så många fans som hyllar och stöder honom. Jag är tacksam för att jag gått så här långt. Vinner jag kommer jag att göra så mycket jobb jag kan för att ta tillvara alla möjligheter. Förra veckan när jag gick till final kände jag att jag redan uppnått det jag velat. Nu ska jag bara göra mitt bästa framträdande någonsin och njuta.

The Voice of Finland sänds i Nelonen i kväll fredag kl. 20.00, repris söndag kl. 16.30.

Uppdatering: Emilia Ekström kom sedermera tvåa. Antti Railio vann.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.