Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Programserie

Lyxigt dekadent hotelliv

7 jun , 2013, 18.40 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Ritz, Le Meaurice, Chelsea, Waldorf, Chateau Marmont, Savoy. De är alla namn på kända hotell i världen, många av dem i en prisklass de flesta av oss inte har råd med.

I den åttadelade BBC-serien Hotel Secrets with Richard E. Grant från 2012 reser skådespelaren Richard E. Grant runt och besöker berömda hotell. Hotellvärlden visar sig vara ett ymnighetshorn för den som vill berätta underhållande historier om rikedom, lyx, kändisar och dekadens. Den första delen koncentrerar sig på just lyxen.

Det blir nedslag på filmstjärnornas Beverly Hills Hotel i Los Angeles där A-listekändisarna stämmer träff i restaurangen och där soffan som alltid var vikt för Charlie Chaplin står kvar än i dag. I London träffar Grant Alex Polizzi vars släkt äger Brown’s Hotel. Hon visar hur man dagligen gör dammkontroller genom att gå runt i rummen med vita handskar på händerna.

Vi får också höra berättelsen om Leona ”The Queen of Mean” Helmsley, som ägde Palace Hotel på Madison Avenue i New York. I New York passar Grant även på att intervjua affärsmannen Donald Trump som inte talar så mycket om hotell utan om sin bacillskräck. Världen dyraste hotellsvit finns för övrigt enligt programmet på Four Seasons Hotel New York. Utsikten över staden tar andan av en och sviten som tar upp en hel våning går löst på 40 000 dollar natten.

I Las Vegas kan de allra överdådigaste sviterna inte hyras – däremot förväntas du göra av med en förmögenhet i casinot om du bor där. Steve ”The Whalehunter” Cyr heter mannen med nyckeln till dessa enorma lyxvåningar. Han talar om sig själv i tredje person och uppskattar att en tredjedel av hans kunder är svårt spelberoende. Men spelar de inte hos honom spelar de hos någon annan, menar han.

Slösar folk inte på sig själva slösar de på sina fyrbenta älsklingar, visar ett besök på husdjurshotellet Barkley i Los Angeles, där det finns swimmingpool och frisersalong för gästerna.

Hotellens hemliga värld sänds i TV1 fredagar kl. 21.00, repris lördagar kl. 8.05 och tisdagar kl. 19.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.