Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Söka lyckan i Thailand

26 jun , 2013, 10.26 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

En av de senaste årens bästa svenska dramaserier är utan tvekan 30 grader i februari, som sändes första gången vårvintern 2012. Den handlar om svenskar som av olika anledning flyttar till Thailand. Vi får följa en handfull fängslande människoöden och relationer.

Den fule och naive ungkarlen Glenn (Kjell Wilhelmsen) åker till Thailand för att träffa en kvinna. Det leder till en rätt omtumlande kärlekshistoria som ställer allt på ända för Glenn och tvingar honom att omvärdera både sig själv och andra.

Och vi möter paret Majlis (Lotta Tejle) och Bengt (Kjell Bergqvist), hon kuvad, han tyrann i rullstol – också det en historia som får en oväntad och dramatisk utgång då den ena älskar landet och vill stanna och den andra hatar det.

Tvåbarnsmamman Kajsa (Maria Lundqvist) stressar sig till en stroke hemma i Sverige och flyttar till Thailand med sina döttrar för att starta en bungalowby och börja om. I stället blir det strid och gräl med grannen som också flyttat från Sverige för att bli bungalowföretagare.

En andra säsong påstås glädjande nog vara på gång av serien.

30 grader i februari sänds i Yle Fem onsdagar kl. 21.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.