Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie,Komediserie

Girls har blivit sämre

8 Nov , 2013, 23.20 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Riktigt bra tv-serier är sällsynta, och Lena Dunhamns Emmybelönade dramakomediserie Girls hör kvalitetsmässigt till den mest exklusiva skaran. För tillfället visar Yle den andra säsongen som originalsändes i USA i vintras. Och det kommer mera. Säsong tre har USA-premiär i januari.

Första säsongen slutade med att en rånad, bakfull Hannah (Dunham) satt på en strand i New York ätande medhavd tårta med bara händerna. Hannah hade brutit med bästisen Marnie och tagit relationen med Adam till en seriösare nivå. Jessa hade överraskande gift sig med den märklige finansmannen hon varit på efterfest hos.

När den andra säsongen startar har det gått flera veckor sedan strandscenen. Girls visar sig fortfarande vara en ypperlig serie med ett eget perspektiv och berättande, men en viss relationsdramakonventionalitet smyger sig ändå in i denna säsong, främst i den nervösa Shoshannas relationsaffärer.

Girls sänds i TV2 söndagar kl. 22.10, repris fredagar kl. 1.10.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.