Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Programserie,Underhållning

Människan är ett djur

9 Nov , 2013, 18.15 Malin Slotte

 

Människan är ett djur bland andra djur, bara det allra intelligentaste och mest komplicerade av alla arter som berikar vår Tellus. Om människodjurets beteende handlar den nya inhemska åttadelade infotainmentserien Avara ihmisluonto, som tar sig an Homo sapiens med liknande grepp och infallsvinklar som man brukar göra i naturdokumentärer, som för övrigt sänds strax efter programmet i Den vida naturen.

Evolutionspsykologi är det främsta redskapet när romantisk kärlek i första avsnittet tas ner på biologisk och fysikalisk nivå. Mycket är allmängods, slutsatser som vem som helst kan dra genom att leva och se sig omkring i världen: mönster för hur partner väljs och byts ut, och hur attraktionskraft är kopplad till reproduktionsförmåga. På den krassaste nivån handlar det om konkurrens, status och självbild. Det intressantaste i programmet är det experiment som utförs där människor ska para ihop sig själva med en partner med samma marknadsvärde.

För att binda ihop det hela har man anlitat en berättare som är skådespelare. Max Forsman gör rollen som tv-ciceron av klassiskt BBC-snitt med ledig pondus och berättarglädje.

Senare avsnitt handlar bland annat om skam, motstånd, skratt och kroppsspråk.

Den vida människonaturen sänds i TV1 lördagar kl. 18.15, repris måndagar kl. 15.50.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.