Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Reportage

Hjälp för pedofiler

14 Nov , 2013, 15.20 Malin Slotte

 

Pedofili är förmodligen det största tabut som finns i dag. Övergrepp på barn är fruktansvärt, men möjliga att förebygga med rätt sorts terapi. Men att sexuell dragning till barn är svårt att tala om innebär att personer med denna problematik drar sig för att söka hjälp, och kunskapen om behandlingsalternativ är också liten inom vården.

Detta eldfängda ämne tar Elin von Wright upp i kvällens Spotlight.

Prostituerade och pedofiler är grupper som sällan kommer till tals själva. Det unika med detta program är att von Wright faktiskt fått kontakt med två pedofiler. Den ena, ”Nipa”, är dömd och sitter i fängelset i Riihimäki, där för övrigt landets enda behandling för sexualbrottslingar finns. Redaktören har också fått mejlkontakt med ”Anders”, som gått i terapi på Sexpo och där lärt sig kontrollera sin sexualitet.

Något som programmet inte alls tar upp är det kontroversiella ämnet frivillig kemisk kastrering som behandlingsform, något som justitieminister Anna-Maja Henriksson föreslagit.

Spotlight: Vem vill hjälpa pedofiler? sänds i Yle Fem i kväll torsdag kl. 21.30, repris lördag kl. 15.30.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.