Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie,Kriminalserie,Realityserie

Dramatiserat polisarbete

15 Nov , 2013, 18.26 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Diverse dokumentära serier har visats om den finska polisens arbete. En av dem är Poliisit i Jim. I dylika satsningar sätter individens integritetsskydd gränser för vad som går att filma. I spinoffversionen Poliisit –kotihälytys kringgår man detta problem genom att låta skådespelare spela offer och förövare i verkliga utryckningsfall. Poliserna spelar däremot sig själva. Åtminstone en av poliserna i polisparet har varit med om händelsen i verkligheten.

Serien består av tre dramatiserade entimmesavsnitt, med polispatruller från Vanda, Uleåborg och Björneborg. För att inga verkliga personer ska kunna identifieras har man ändrat i detaljer.

Första avsnittet tar oss till Vanda och följer äldre konstapel Petri Kajanne och överkonstapel Jarkko Turunen som jobbar i par. De hamnar i handgemäng med en kroppsbyggare som slagit sönder dörren till sin flickväns lägenhet och blir vittnen till en familjetragedi.

Poliserna – hemlarm sänds i Jim onsdagar kl. 21.00, repris fredagar kl. 22.00 och lördagar kl. 22.00.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.