Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dokumentär,Radio

När skuldbördan lättar

29 Dec , 2013, 04.32 Malin Slotte

 

Månadens Vegadokumentär är en uppföljningsdokumentär till en tidigare dokumentär från 2007 om konkursdrabbade och skuldsatte Nils Lindberg. När Annvi Gardberg träffar honom på nytt 2013 har han efter att ha varit skuldsatt i 22 år äntligen blivit skuldfri. Trodde han i alla fall, innan ett nytt kravbrev kom på posten. Nils Lindberg är en uppfinnare och företagare som blev skuldsatt vid en konkurs han gjorde i samband med recessionen på nittiotalet.

Dokumentären är ett personporträtt på Nils och hans fru Barbro. Den bygger på intervjuer med Lindberg där han ger sin syn på den belägenhet han hamnat i. Programmet innehåller också tillbakablickar till 2007 och scener där han och hustrun munhuggs skämtsamt. Vi får veta lite om hans uppfinningar och hur han försörjt sig under alla dessa år.

Trots att Nils haft svåra motgångar i livet, både när det gäller ekonomi och hälsa, är tonen i programmet ändå hoppfull. Att han fått tillbaka livsglädjen verkar till stor del bero på att han efter sin skilsmässa på äldre dar hittade kärleken på nytt i Barbro.

Månadens dokumentär: Utan skuld – om Nils Lindberg och hans hustru Barbro sänds i Radio Vega i dag söndag kl. 9.03, repris onsdag kl. 11.00.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.