Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dokumentär,Realityserie,Ungdomsserie

Utanför i Svenskfinland

22 jan , 2014, 15.29 Malin Slotte

 

Nuorille. Nyt!/Unga nu! hette Yles kampanj i höstas som på olika sätt försökte motverka utslagning och utanförskap bland unga. Svenska Yle bjöd på videodagböcker på sin webbplats. Nu sänds dessa i tv.

Vi möter fyra ungdomar som har filmat sitt liv och berättar om sig själva för kameran. Första avsnittet handlar om 18-åriga Sanna i Vasatrakten som varit deprimerad men som nu håller på att komma på fötter igen. Sanna är öppen och naturlig framför kameran, och en stor del av hennes tid verkar handla om att grubbla på sin försörjning, söka bidrag – och få avslag. På den förra utbildningen hon gick kände hon sig utanför, på den nya hon nyss påbörjat verkar det bli bättre.

Första avsnittet är en väl sammanställd helhet som ger mersmak, och också de tre senare avsnitten verkar ha hittat personer med en intressant problematik. Vi får träffa Benjamin som haft drogproblem, Paula som är nyutbildad och har svårt att hitta jobb, och transsexuella Adam som genomgår könskorrigering.

Unga. Nu! sänds i Yle Fem onsdagar kl. 20.30, repris torsdagar kl. 16.00.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.