Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Första, andra, tredje …

2 feb , 2014, 18.00 Malin Slotte

 

Antikrundan (Antiikkia, antiikkia), programmet där experter värderar antikviteter, hör till de mest lyckade och långlivade tv-formaten. Särskilt SVT-versionen, som nyligen fyllde 25 år, och där experterna verkar ha tränats i hur man gör bra tv genom att dramatisera värderingar. Prylar och dess värde intresserar, och något liknande, men inte alls lika informativt, underhållande och detaljrikt får vi i den nya tiodelade realityserien Aarteenetsijät.

Serien skildrar verksamheten på auktionsfirman Helander på Tavastvägen i Helsingfors. Något slipat format rör det sig inte om, utan kameran följer med de anställda i deras arbete. Fokus ligger på prylarna som kommer in och auktioneras ut.

Det är väl helt intressant på sitt upplysande vis, men nog kunde man ha satsat mer på berättandet, på att dramatisera och berätta på ett intressantare sätt. Kanske genom att fokusera mera på enskilda prylar och vad deras slutpris blir. I första avsnittet ser vi en del ryor och mattor och märkeshandväskor, och en del får vi också veta om prylarna, men det hade gått att ge mer information, och på ett mer underhållande sätt.

Skattletarna sänds i TV1 söndagar kl. 18.15, repris tisdagar kl. 16.20 och fredagar kl. 9.30.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.