Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Game show,Underhållning

Stjärnor till stjärnorna

21 feb , 2014, 18.59 Malin Slotte

 

Efter att frågesportsuccén På spåret tog slut förra veckan – på grund av OS visades finalen till många tittares förtret inte direkt i Yle Fem – är det dags för något helt nytt. Helgunderhållning är en knivig genre. Vissa format blir den tittarsamlande succé de är avsedda att bli, som På spåret, Så ska det låta, Doobidoo och för all del också Melodifestivalen. Trots att Melodifestivalen fått utstå skarp kritik i år, är alla dessa program långkörare som fortsätter säsong efter säsong. Ibland försöker SVT sig på något nytt, och det har blivit några magplask genom åren.

En katastrof kan väl inte nya Stjärnor hos Babben kallas – åtminstone inte efter bara ett avsnitt – men nog kämpar hela konceptet i uppförsbacke. Det går alltså ut på att en inbjuden kändisgäst testas i hur mycket hen minns av sin karriär. Babben Larsson har en varm och vänlig personlighet, och gästen sjunger också några sånger då och då. Tio program kommer att sändas i serien, och de flesta gästerna har anknytning till den svenska schlagerscenen, detta schlagerarv som i dessa sammanhang ska fungera som den minsta gemensamma nämnaren som kittar ihop tittarna till en enda stor gemenskap hemma i tv-sofforna.

Gästlistan innehåller få överraskningar. Det börjar med Charlotte Perrelli, och fortsätter under våren med gäster som även de medverkat i svenska Melodifestivalen: Nanne Grönvall, Ola Salo, Lotta Engberg, Tommy Körberg, Andreas Lundstedt, Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Arja Saijonmaa. Några komiker finns också med: Anders & Claes Eriksson och Annika Andersson.

Tanken med detta är att det ska lekas och ”tävlas” i lättsam anda, varvid allt av substans verkar bannlyst. Följaktligen får Charlotte Perrelli i första avsnittet frågor av typen: ”vad hette din första häst?”. Dessutom får vi se om denna tidigare fotbollsspelare klarar av att göra mål när målvakten har bundna händer. Det är lika spännande som det låter.

Stjärnor hos Babben sänds i Yle Fem/SVT World fredagar kl. 21.00, repris kl. 3.00.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.