Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Kriminalserie

Röda änkan på brottets bana

10 mar , 2014, 19.27 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Det blir en del kriminella änkor i Nelonen på måndagar ett tag framöver. Och för ovanlighetens skull är det den inhemska varianten Mustat lesket (recenserad av Pia Ingström i dagens tidning) som slår den utländska.

Red Widow (ABC 2013) bygger på den nederländska serien Penoza som producerats i tre säsonger. Den amerikanska versionen blev inte lika långlivad. Serien lades ner efter den första säsongen, och det trots att Melissa Rosenberg som skrivit manus för The O.C, Dexter och Twilight-filmerna är seriens skapare.

Men det är inte att undra på. Red Widow saknar det där egna extra som skulle höja den över kriminalsåpenivå. I huvudrollen ser vi Radha Mitchell som hemmafrun och trebarnsmamman Marta Walraven som lever det goda livet i San Franciscos bättre kvarter medan maken är insyltad i organiserad narkotikabrottslighet. Familjen planerar att dra sig ur verksamheten, men när maken mördas dras Marta mot sin vilja själv in i verksamheten för att betala av hans skulder och skydda sin familj. Mindre komplicerat blir det inte av att Martas egen pappa är boss inom den ryska maffian, och att hennes bror sitter i fängelse.

Red Widow sänds i Nelonen måndagar kl. 22.00, repris torsdagar kl. 1.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.