Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Okategoriserad

Kass, usel, öken

29 mar , 2014, 00.00 Malin Slotte

 

Jag kommer i en serie inlägg att ge mina omdömen om årets eurovisionlåtar. I år gör jag det som en högst subjektiv lista från botten till toppen, det vill säga jag tänker ranka hela startfältet på 37 låtar från sämsta till bästa med start från bottenslammet. I dag kör vi alltså i gång med de tre bidrag som jag anser vara svagast i årets skörd. Så håll ut ett litet tag, det blir bättre!

35. Litauen: Vilija Matačiūnaitė – Attention

Det är helt okej nivå på bidragen i årets tävling på det sättet att de flesta låtar är, om än inte alltid jätteintressanta, så i alla fall låtar som passerar lyssnarörat med hedern i behåll. Det vill säga de är riktiga låtar med något slags tanke, struktur och logik, man skulle inte stänga av radion om de spelades, även om man inte heller nödvändigtvis skulle höja volymen. Litauen är i år det mest flagranta exemplet på hafsigt, vettlöst låtskriveri, och i kombination med den sjuka koreografin blir det ofrivilligt komiskt på ett närmast dråpligt sätt.

Går detta vidare till final? Ja, om det gör det lovar jag att inte bara äta upp alla mina huvudbonader utan faktiskt hela bohaget.

36. Storbritannien: Molly Smitten-Downes – Children of the Universe

Storbritannien fortsätter att inte ta den här tävlingen på allvar, det framgår med all tydlighet av årets bidrag. Versen gör en i och för sig lite förväntansfull. Man är lite nyfiken på vart låten är på väg när den strax före refrängen laddar upp på ett sätt som känns lite lovande. Men så kommer den, refrängen, och är bara hemsk. Varför inte återgå till de senaste årens koncept och låta pensionerade världsartister som Engelbert Humperdinck och Bonnie Tyler sköta representationen? Det gick kanske inte så lysande för dem heller, men det väckte i alla fall intresse och hade ett PR-värde. Har någon ringt Cliff Richard? Han har ställt upp förr.

Vinner detta? Nej, detta vinner inte. Det är så långt ifrån vinst man kan komma.

http://www.youtube.com/watch?v=grZ7vPQ_y8M

37. Makedonien: Tijana Dapcevic – To the Sky

Makedonien vill så gärna ge oss en riktig discorökare, men det blev något helt annat. En dålig och riktigt seg låt. Artisten är det inget fel på, hon verkar cool, men inte ens med rätt attityd går det att dansa liv i detta. Hennes försök att släppa loss på scenen är föga trovärdigt. En låt som inte svänger det minsta.

Går detta till final? Högst sannolikt inte.

Kommenteringen är stängd.