Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Humor,Komediserie

Ska det här vara roligt?

1 apr , 2014, 22.00 Malin Slotte

 

ve000bmcq8

Sketchserien Ketonen & Myllyrinne fick en Venla för bästa tv-serie 2011. Den producerades i tre säsonger som sändes i Sub från år 2006.

Ville Myllyrinne är en skådespelare som synts i både komiska och seriösare roller i både film och tv de senaste åren. I Nelonens nya sketchserie Myllyrinne company kör han utan parhästen Kari Ketonen.

Serien karaktäriserar sig som en ”obscen komediserie”. Den som blir lockad att titta på grund av det lär bli besviken. Mycket kan man kalla detta, men knappast obscent.

Här finns en ramberättelse som ringar in sketcherna. Jorma ”Flesh” Horto heter karaktären som är den första människan någonsin som skickas ut på internet för att söka svar på mänsklighetens centrala frågeställningar av typen: Vad är kärlek? Varför arbetar vi? Vad är politikens uppgift? De åtta avsnitten har alltså alla olika teman, först ut är temat kändisskap.

I den första sketchen möter vi Usama bin Ladin med sina män i en grotta. De skriker till varandra på låtsasarabiska och visar sig ha problem med att montera Ikeamöbler. I sketchen figurerar också en svensk. Det är oklart vad poängen med denna så kallade humor är.

I nästa sketch är det mer begripligt vad man varit ute efter, även om det hade gått att göra mer av idén. En representant för den klassiska musiken intervjuas av en nöjesjournalist, som beter sig som om hon intervjuade en rockstjärna. Mer skämt om etnicitet och låtsasspråk blir det i sketchen där ett par utländska gäster anländer till en finsk firma och får känna på stelheten och supandet. Den sista sketchen handlar om en tv-hantverkare vars kompis hamnat under linoleummattan.

Det är med växande förvirring man ser detta. Den här seriens grej är inte skarp iakttagelseförmåga och precisionslir. Det finns inte mycket som känns igenkännligt och på kornet. Sketcherna är långa och poängen ofta otydlig. Mest är det underligt. Det krävs mer än att klä ut sig för att vara rolig.

Myllyrinne company sänds i Nelonen tisdagar kl. 22.00, repris lördagar kl. 23.40.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.