Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Intervju,Talkshow

Presidentbesök hos Wickström

8 apr , 2014, 21.30 Malin Slotte

 

Konkarikeskiviikko

Det börjar strävt, kvällens avsnitt av André Wickströms talkshow där han gästas av äldre personer. Kvällens gäst är ingen mindre än president Tarja Halonen, och det lättsamma inledningssnacket om Muminmamman och handväskan vill sig inte riktigt. Kanske helt förståeligt. Det har handlat rätt mycket om muminmammor och handväskor genom åren.

Men det tar sig och blir helt okej när intervjun väl kommer i gång. Wickström tar det hela i kronologisk ordning, och gör nedslag i sin gästs barndom och ungdom samt politiska karriär för att slutligen avhandla de bostäder man har tillgång till i presidentämbetet.

Det är inte en intervju med någon särskild vinkling, och det är inte särskilt djuplodande, men så är också forumet lättsamt med insprängda sketcher, i denna säsong trailers av fiktiva realityserier på Yle Fem (Skulle vi inte vilja se serierna Arkitekt-Patte, På kommun och Östnyländska plastikkirurger?). André Wickström är heller ingen dålig intervjuare. ”Minns ni er första fylla?”, är kvällens bästa fråga som tyvärr inte får ett lika roligt svar.

Gäster i säsongens tre återstående program är fotografen Henrik Schütt samt författarna Lars Sund och Märta Tikkanen.

Gamla onsdag sänds i Yle Fem onsdagar kl. 21.30.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.