Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Den komiska papparollen

9 apr , 2014, 19.30 Malin Slotte

 

Pappor som tar hand om sina barn. Det är kul, tycker man i den amerikanska komediserien Guys with Kids (NBC 2012–2013). Serien inleds med att tre män står framför en tv i en sportbar och hurrar. När de svänger sig om har de alla en baby i en bärsele på magen. Skratt.

Till seriens försvar kan sägas att den inte sänker sig till några ”hjälp, hur byter man blöja”-fånigheter. Den verkar i alla fall inte driva med deras kompetens som vårdande föräldrar. I stället uppfinner serien andra konflikter utifrån tre olika slags moderna pappatyper: karriärpappan (som även umgås med sitt barn), hemmapappan (till fyra barn) och den frånskilda singelpappan med delad vårdnad. De tre är polare som stöttar varandra och bor i samma höghus.
Även om hemmapappan är helt slutkörd och aldrig hinner ha sex med sin fru, verkar det ändå vara mest synd om singelpappan eftersom hans ex är en sådan dominant drake, som vill bestämma allt och inte låter honom dejta. Kvinnor och barn verkar vara hindret för det roliga i den här serien.

Det är fråga om en konventionell, inte särskilt rolig, sitcom inspelad framför levande publik. Den lades ner efter första säsongen.

Guys with Kids sänds i TV5 onsdagar kl. 19.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.