Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Okategoriserad

Ack du ljuva åttiotal

14 apr , 2014, 19.30 Malin Slotte

 

Komediserien The Goldbergs (ABC 2013–) skildrar livet i en familj i det sena åttiotalets USA genom linsen på yngste sonen Adams (Sean Giambrone) videokamera. I pilotavsnittet fyller den äldre sonen Barry (Troy Gentile) sexton och vill ha körkort, vilket den överbeskyddande mamman Beverly (Wendi McLendon-Covey) inte tillåter. Adam själv går på kafé med morfar (George Segal) och blir förtjust i servitrisen. Pappa Murray spelas av Jeff Garlin, och storasyster Erica av Hayley Orrantia.

Seriens skapare Adam F. Goldberg har inspirerats av sin egen barndom i Pennsylvania då han liksom Adam filmade det som hände med videokamera. Det som fastnade på hans videoband har blivit scener i serien.

Förutom åttiotalsestetiken är det påfallande intrycket att alla här är väldigt högljudda, i synnerhet Garlin som spelar pappan. Det gapas och skriks hela tiden. Den första säsongen på tjugo avsnitt håller på att gå mot sitt slut i USA. En gissning är att det inte blir fler säsonger.

The Goldbergs sänds i TV5 måndagar kl. 19.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.