Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Okategoriserad

Klubbigt, tralligt, sövande

17 apr , 2014, 00.00 Malin Slotte

 

Nu börjar vi ha undan låtarna jag tror att kommer att slås ut i semifinalerna, och är därmed framme vid min personliga tjugo i topp av årets 37 eurovisionsbidrag.

20. Grekland: Freaky Fortune feat. Riskykidd – Rise Up

Årets danslåt bjuder Grekland på, en klubblåt med grekisk kryddning. Det är kanske inte en oemotståndligt medryckande dansinvit, men antagligen bra nog för final, där en mittenplacering inte är otänkbar.

21. Lettland: Aarzemnieki – Cake To Bake

Handlar det här om nyhjälplöshet eller är det fråga om heeelt andra bullar? Lettland satsar på en trallig visa om att baka kaka framförd av ett gäng glada bohemer. Det här faller inom bagatellkategorin, men det är så omedelbart, enkelt att ta till sig och framför allt tvetydigt flummigt att det förmodligen anses vara tillräckligt spännande för att gå till final, där en mittenplacering är fullt mjölig, ursäkta möjlig.

22. Norge: Carl Espen – Silent Storm

Norge skickar en finstämd och väldigt lågmäld ballad. Skön och lugnande att lyssna till, särskilt lämplig om man försöker somna. Jag tror det här är tillräckligt musikaliskt för att räcka till final för Norge, men jag tror inte på någon hög placering, utan tippar på en plats bland de sista i finalen.

Kommenteringen är stängd.