Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Okategoriserad

En vinnarkandidat

26 apr , 2014, 22.00 Malin Slotte

 

Min rankning av årets eurovisionbidrag börjar vara framme vid upploppet. Bara fyra bidrag kvar …

5. Sverige: Sanna Nielsen – Undo

Tvåan Ice Wilder var min favorit i årets Melodifestival. Men det är rätt uppenbart att även vinnaren Sanna Nielsen står sig mycket väl i årets konkurrens. Det här är en rätt traditionell svensk schalgerballad i rakt nedstigande led från Abba. Och bra så, det är en stark melodi och en urduktig artist. Det här har nog sina fans så till den grad att det kan hända att vi åker till Sverige igen nästa år. Allt annat än final är otänkbart.

6. Rumänien: Paula Seling & Ovi – Miracle

Det här är eruvosionskitsch som bäst. Schlagrig eurodance. Duon kom trea i Norge 2010 med en en av 10-talets bästa eurovisionsbidrag hittills. Det här påminner om den låten, men är inte lika bra. Det är lekfullt och melodiöst samtidigt som det också är styltigt och klumpigt på ett charmigt sätt. Först tyckte jag det var hiskeligt, men sedan blev det en av de få låtar jag frivilligt lyssnar på av årets bidrag. Final borde det bli för detta utan problem, och även topp tio borde vara inom räckhåll.

7. Azerbajdzjan: Dilara Kazimova – Start A Fire

Azerbajdzjan skickar i allmänhet bidrag av hög kvalitet. I år en krävande ballad av det minimalistiska slaget utan stora åthävor. Det tar några lyssningar innan man börjar uppskatta det.

Går detta till final? O ja, tveklöst!

Är detta en vinnare? Inte omöjligt, jag tippar Azerbajdzjan placerar sig bland de fem bästa.

 

Kommenteringen är stängd.