Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Kriminalserie

Mamma och polis

8 jun , 2014, 21.00 Malin Slotte

 

JAMES HANLON, ALLY WALKER, TISHA CAMPBELL-MARTIN

2011 gjorde den amerikanska tv-kanalen Lifetime ett försök med polisserien Protector, där Ally Walker (Sons of Anarchy) spelade Gloria Sheppard, en polis i Los Angeles som kämpar med att balansera sin yrkesroll med att vara nyseparerad ensamstående mamma. Det blev inte mer än tretton avsnitt eftersom serien lades ner efter första säsongen.

Det här är en polisserie med ett mjukare, mindre våldsamt och actionspäckat anslag. Förutom polisarbetet med ett nytt fall i varje avsnitt, vill serien bjuda på humor och relationsdrama. Familjen består av Gloria och hennes två söner som bor tillsammans med morbror Davey (Chris Payne Gilbert).

Gloria Sheppard ska föreställa lite speciell. Hennes maniska direkthet som gränsar till social klumpighet är tänkt att vara charmig och originell. Med ett ständigt leende på läpparna går också Glorias lojala polispartner Michelle Dulcett (Tisha Campbell-Martin). Tittaren blir inte lika charmerad, utan finner snarare Gloria utmattande gåpåig.

Det här är standardvara; serien har inget som sticker ut eller framstår som särskilt intressant. Det gäller även kriminalfallen som tas upp: i första avsnittet hittas en inflytelserik miljonär mördad.

Protector sänds i Liv söndagar kl. 21.00, repris fredagar kl. 00.10.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.