Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Familjerna krockar

13 jun , 2014, 16.55 Malin Slotte

 

https://www.youtube.com/watch?v=HaersTXk5Nc

Det är inget ovanligt att tv-serier i USA läggs ner efter endast en säsong om de inte går hem hos publiken. Welcome to the Family slår ändå något slags rekord, eftersom den i höstas lades ner efter endast tre avsnitt. Åtta avsnitt blev alltså helt osända, åtminstone på originalkanalen NBC.

Det här låter ju inte så lovande när TV5 nu börjar sända serien. Beträffande dagens pilotavsnitt kan man säga att man sett både bättre och sämre. Dessutom: hade detta varit en inhemsk produktion hade den stått sig väl i konkurrensen. Så stor är skillnaden på komedihantverket här och i det stora landet i väst. Men en inhemsk serie har förstås en närhet till sin publik som en amerikansk serie aldrig kan uppnå på samma sätt.

Welcome to the Family handlar om två mycket olika familjer som ofrivilligt sammanförs efter att deras tonårsbarn väntar barn tillsammans. Den ena familjen är akademisk, den andra motsatsen. Det här blir än en gång fädernas show, eftersom det är de som inte gillar varandra och kommer överens. Bland skådespelarna hittas Mike O’Malley, som en av papporna. Han är bekant från Glee där han blev Emmynominerad för sin biroll, även då som pappa.

Welcome to the Family sänds i TV5 fredagar kl. 17.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.