Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Kändisarnas restaurangdag

9 okt , 2014, 21.00 Malin Slotte

 

ve000eugoh

Tusen euro och tjugofyra timmar. Det har de tio kändisar som öppnar en restaurang för en dag till sitt förfogande i Nelonens nya realityunderhållning Ravintola X. För tusenlappen får kändisen själv bestämma menyn och inreda restaurangen, och meningen är att kvällen ska sluta på plus efter att alla gäster ätit och betalat. Den som gör mest vinst utses till programseriens segrare. Till sin hjälp får de tävlande ett team som leds av den renommerade tv-kocken Tomi Björck. I teamet som förverkligar visionerna ingår kocken Serko Rantanen, Master Chef-vinnaren Joonas Hämäläinen och inredaren Seija Strand.

Först ut i kväll är den tidigare alpina skidåkaren Kalle Palander som öppnar en restaurang i Slakthuset i Sörnäs där han vill kombinera monegaskisk lyx med sina tornedalska rötter. Han är ett spralligt yrväder som säkert är tacksamt att ha med i dylika program.

När realityserien möter restaurangbranschen brukar det gå dramatiskt till. Vi har mött mycket skäll och förnedring genom åren, men då kändisar medverkar brukar det bli snällare, så också denna gång. Lite kritik får förstås Kalle Palander tåla för sina inte helt genomtänkta planer, men det sker i konstruktiv anda och han får som sagt stöd och hjälp i processen. Han behöver inte tappa ansiktet. Vi ser även rörda tårar, men inte så att Vain elämää behöver känna sig hotat.

I senare avsnitt är det företagarna Joel och Hjallis Harkimo, journalisten Vappu Pimiä, försvarsminister Carl Haglund, komikern Pirjo Heikkilä, Nya barnsjukhusets ordförande Anne Berner, programledaren Axl Smith, riksdagsledamoten Jaana Pelkonen, bildkonstnären Rakel Liekki och mediepersonligheten Sauli Koskinen som förverkligar sina restaurangdrömmar.

Restaurang X sänds i Nelonen torsdagar kl. 21.00, repris söndagar kl. 12.00, måndagar kl. 20.00 och onsdagar kl. 17.50.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.