Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Reportage

Flykten till ingenting

5 Dec , 2014, 20.00 Malin Slotte

 

Dok: Paossa pakolaisuutta

Människor som tröttnat på förhållandena i flyktinglägret och tagit sig in till storstaden för att försöka skapa sig ett bättre liv. Om det handlar Jonna Nupponens reportage från Kenyas huvudstad Nairobi.

Programmet tar oss till den kaotiska slummen där dessa människor lever under mycket fattiga förhållanden och dessutom utsätts för våld och trakasserier. Det är bilder av myllrande gatuliv samt tillvaron inne i små skjul. Kameravinkeln är låg, på samma eller på lite lägre nivå än människorna. Det är som om tanken var att ge tittaren en känsla av hur det är att leva här, under dessa förhållanden.

Vi får höra brottstycken av människors historia. Mannen som försöker försörja sig på att baka samosaknyten. Kvinnan som fått en hjärnskada av alla hårda smällar hon hört.

Plötsligt klipper programmet till en helt annan del av staden. Fina och rika kvarter där människorna på gatorna är elegant klädda. Här ligger köpcentret Westgate där omkring sjuttio personer dödades i en terrorattack i fjol.

Dok: På flykt från flyktinglägret sänds i Yle Fem i kväll kl. 20.00, repris lördag kl. 14.24.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.