Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Musik,Tävling,Underhållning

Måtte bästa röst vinna

2 jan , 2015, 20.00 Malin Slotte

 

Mikko Sipola, Antti Railio och Siru Airistola. Det heter vinnarna i de tre tidigare säsongerna av tv-talangtävlingen The Voice of Finland. Nu ska en ny röst av Finland utses, när den fjärde säsongen startar i kväll av det holländska formatet som erövrat världen. Hittills finns det omkring 120 personer i världen som vunnit någon säsong av sitt lands tävling.

Så många ändringar har det inte gjorts i formatet i den fjärde säsongen av tävlingen som går ut på att de fyra domarna i det första skedet sitter med ryggen vänd mot den som sjunger. På det sättet ska det vara rösten, och endast den, som avgör vilka de väljer till sina team. Juryn har dock bytts ut med undantag för Michael Monroe som varit med i alla fyra säsongerna. Ny är sopranen Tarja Turunen som tidigare sjöng i Nightwish, liksom -solisten Olli Lindholm. Dessutom har man knyckt rapparen Lasse ”Redrama” Mellberg från UMK, Tävlingen för ny musik (notera för övrigt reprisen av hans sommarprat i Radio Vega i dag, se notisen invid). En annan liten regeländring är att coacherna inte får se de tävlande ifall ingen av dem trycker på knappen för att värva personen till sitt team. Det blir alltså för den besvikna aspiranten att gå av scenen med svansen mellan benen, utan några kommentarer eller förklaringar till att ingen nappade.

Skillnaden från Idol är att The Voice inte intresserar sig för lustigkurrarna som inte kan sjunga. I The Voice kan alla sjunga bättre än genomsnittet, men alla är inte lika bra och unika. Visst finns det de som står ut redan i kvällens avsnitt, de som verkar ha både rösten och karisman för att gå långt i tävlingen.

Bland dem som prövar lyckan i kvällens program kan nämnas psykologen Maria Höglund från Kyrkslätt, som för övrigt är gift med Tomas Höglund som tävlade i Elastinens lag i den andra säsongen 2013.

The Voice of Finland sänds i Nelonen fredagar kl. 20.00, repris söndagar kl. 17.00.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.