Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Talkshow

Obekvämt kring lägerelden

4 jan , 2015, 20.00 Malin Slotte

 

ve000g1vqr

I dag fyller skådespelaren och musikern Vesa-Matti Loiri sjuttio år. Det firar han med en egen tiodelad samtalsserie, Loirinuotiolla, i Nelonen. Av första avsnittet att döma är det snarare fråga om en gåva till Loiri än till tittarna. Hemskt mycket ut av sina första gäster, president Sauli Niinistö och fotbollsspelaren Jari Litmanen, får nämligen Loiri inte. Det blir snarare ett stelt och anemiskt möte där kemierna inte fungerar. Den enda som bjuder på sig själv är faktiskt Loiri.

Serien är inspelad i fin natur- och stugmiljö vid Enare träsk. Först blir det lite lättsamt smalltalk vid stranden efter att gästerna anlänt. Sedan är det middag inne i timmerstugan då det är tänkt att man ska komma varandra lite närmare och stämningen ska bli så där trevligt avslappnad. Efter att man ätit och druckit och överräckt gåvor slår man sig slutligen ner vid lägerelden där det är tänkt att djupsinnigheterna och känslorna ska komma fram. Man ser alltså de vackra intentionerna, men tyvärr är det inte riktigt så det blev. Loiri har fått ett par stela herrar på besök som inte sänker garden i första taget. Det blir inga tankeväckande diskussioner om livet, utan Loiri får snarare pumpa dem på svar. Loiri verkar också betydligt mer intresserad av Niinistö än av Litmanen som blir något av tredje hjulet.

Möjligen är två gäster för få i detta sammanhang; en person till hade eventuellt åstadkommit en intressantare dynamik. 23 kända personer kommer i alla fall att gästa Vesku under seriens gång, bland dem Hjallis Harkimo, Michael Monroe, Mika Kaurismäki, Jörn Donner och Robin. Tre av gästerna är kvinnor.

Vid lägerelden med Loiri sänds i Nelonen söndagar kl. 20.00, repris onsdagar kl. 22.00 och lördagar kl. 17.55.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.