Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Reseserie

Ville i Kaukasien

10 jan , 2015, 17.00 Malin Slotte

 

Skådespelaren Ville Haapasalos trettio dagar långa strapatser i de forna sovjetstaterna med omnejd har blivit en årlig tradition i Yle. Hans yviga reseserier hör också till de bästa inhemska public service-produktionerna.

Den här gången står Kaukasien i turen, ett område som kanske mest låter sig omtalas i nyhetsrapporteringen med anledning av oroshärdar och konflikter. Villes uttalade ambition är att ge en annan bild av området, och framför allt av människorna, kaukasierna. Av första avsnittet att döma har området alldeles fantastiska naturvyer att bjuda på, och människorna är kända för sin gästvänlighet.

Resan börjar i OS-staden Sotji, som fick ett ordentligt lyft till det stora idrottsspektaklet. Men beroende på vem man frågar går åsikterna isär om hur lönsamma alla ståtliga nybyggen är i dag.

Resan fortsätter i helikopter till Adygeiska republiken där det blir möte med en biodlare och en kosackhövding. Avsnittet avslutas i ett finskbyggt ufohotell på fjället Dombai i Karatjajen-Tjerkessien.

Senare delar besöker de ryska delrepublikerna Kabardinien-Balkarien, Nordossetien-Alanien, Ingusjien och Tjetjenien samt de självständiga staterna Georgien, Armenien och Azerbajdzjan.

Avsnitten kan ses på Arenan redan på tisdagar. I februari kommer Yle Teema även att bjuda på ett kaukasiskt filmtema då en film från regionen varje onsdag sänds direkt efter serien.

Kaukasien på 30 dagar sänds i Yle Teema onsdagar kl. 21.00, repris fredagar kl. 20.00 och lördagar kl. 17.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.