Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Vad är det för fel på det här?

2 feb , 2015, 16.43 Malin Slotte

 

Britten Stephen Merchant är kanske främst känd för sitt samarbete med Ricky Gervais. Med komediserier som The Office och Extras har de båda skrivit in sig i tv-historien. 2013 fick Merchant chansen att göra en komediserie för HBO tillsammans med Lee Eisenberg och Gene Stupnitsky som båda skrivit för den amerikanska NBC-versionen av The Office. Hello Ladies, som den åttadelade serien heter, är inspirerad av Merchants ståuppshow med samma namn och lades ner efter bara en säsong.

Vilket är synd, för det är inte alls något fel på det här. Snarare är det högst sevärt och roligare än det mesta. Visst, det ligger knappast något nytt i ämnet – tönt raggar på kvinnor. Faktum är att Merchant egentligen gjorde den här serien redan i och med Extras, som handlade om skådespelaren Andy Millmans (Gervais) försök att slå sig fram i en tuff bransch.

Hello Ladies handlar om den brittiska dataprogrammeraren Stuart Pritchard (Merchant) i stjärnornas stad Los Angeles. Stuart har usel tur när det gäller kvinnor. Han är en riktig superklant som bara beter sig pinsamt och fel hela tiden. Helt utan insikt om sin egen medelmåttighet siktar han alltför högt på dejtingmarknaden: det är en supermodell han är ute efter. Han delar in människor i intressanta kändisar och ointressanta vanliga människor, och beter sig ofta som ett svin när han dissar den senare kategorin.

Vänner har han fler än han förtjänar, eftersom han är den som sviker när någon intressantare lurar bakom hörnet. Det är hans inneboende Jessica (Christine Woods) som försöker slå sig fram på den tuffa skådespelarmarknaden. Det är den rullstolsburne och sexfixerade vännen Kives (Kevin Weisman), som kommer undan med allt och är den som får ligga. För att väga upp all osympatiskhet behövs det en sympatisk karaktär här, och det är Wade (Nate Torrence), vars känslighet och förtvivlan över att hans fru vill lämna honom är hjärtnypande.

Karaktärerna lever, och det är ofta roligt på ett sätt att man skrattar högt. Det är inte många komediserier som klarar den ribban.

Hello Ladies sänds i TV2 klockan 20.30, repris följande dag kl. 15.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.