Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie,Kriminalserie,sjukhusserie

Maffiaraffel i sjukhusmiljö

14 mar , 2015, 09.00 Malin Slotte

 

Sjukhusserier finns det gott om. Att krydda genren med maffiadrama torde däremot vara något nytt och ogjort. Så gör man emellertid i den trettondelade amerikanska serien The Mob Doctor från 2012 som ursprungligen sändes i den amerikanska kanalen Fox.

Den handlar om hjärtkirurgen Grace Devlin (Jordan Spiro) vars bror har hamnat på maffians dödslista på grund av sina spelskulder. För att rädda livet på honom ger Grace lillfingret till maffian och lovar bistå den med sina läkarkunskaper. Problemet är att maffian inte bara vill att hon vårdar och botar utan också kräver att hon tar liv. Och det förstår man är ett knepigt dilemma för en person i ett yrke vars hela etiska grundvalar vilar på att rädda liv. Korstryck är det minsta man kan säga att doktor Devlin (hör ni hur nära det är ”Devil”/djävul?) är utsatt för.

Förutom maffiaingredienserna som tillför ett våldsactioninslag som läkarserier inte brukar ha, finns här också mer genretypiska element, som olika patientfall som inte är kopplade till maffiaproblematiken men ställer läkaretiken på sin spets. Här finns också romantik då doktor Devlin har en affär med en kollega.

Denna serie börjar på inget sätt märkvärdigt. Det är hygglig sjukhusserienivå med maffiosotwist för den som gillar sådant. Hem hos tittarna verkar däremot inte detta ha gått. Det blev bara en säsong av The Mob Doctor innan den lades ner.

The Mob Doctor sänds i TV2 lördagar kl. 21.00, repris fredagar kl. 23.25, inga Arenarättigheter.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.