Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Trettioförsta plats

10 apr , 2015, 02.30 Malin Slotte

 

Jag blev förvånad när jag fick reda på att Irlands artist bara är sjutton år. Det här låter ju så moget. Rösten, pianospelet, melankolin i denna ballad som hon varit med om att skriva själv. Hon gör den med känsla, det är det inget snack om, däremot är jag orolig för framträdandet. Hon verkar så innesluten i sig själv, hon sjunger och spelar inte för oss utan det är något som är mellan henne och pianot. Det är ett stort problem på tv. Så nä, tror det faller på det för Irland. Ja, och så är det lite segt också, trots att hon sjunger bra.

Bonus: Irlands bästa placering genom tiderna.

Irland innehar rekordet med hela sju eurovisionssegrar. På nittiotalet höll tävlingen på att bli riktigt förutsägbar då Irland vann fyra gånger, varav tre gånger på raken. Det här är deras tredje seger i rad 1994, och den vinnare som innehar poängrekordet av de sju vinnarna. Men det är också landets sämsta vinnarlåt genom åren. Jag tyckte detta var mördande tråkigt när det vann, och jag tycker det fortfarande.

, , ,

Kommenteringen är stängd.