Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Nittonde plats

22 apr , 2015, 22.16 Malin Slotte

 

I den tyska uttagningen skedde något unikt i år. Killen som vann meddelade genast att han inte ville representera sitt land i Wien. Varför då över huvud taget vara med och tävla, är förstås frågan? För att få reklam för sin senaste singel? För att bli känd som den som tackade nej till Eurovision, undrar en cyniker? Nåväl, något oumbärligt gick väl inte Europa miste om när tvåan i stället får åka till Wien. Jag är kluven till det här bidraget. Det är lite kalvigt på scen när hon bredbent flaxande älgar runt med långa kliv, en vacker artist rätt strikt stajlad, som om hon dragit på sig bästa businessmunderingen, och så knut i nacken som pricken över i. Dessutom rynkar hon på näsan när hon sjunger. Jag skulle fila på koreografin och mjuka upp stajlingen. Låten har ändå något, karaktär kunde man kalla det. Den fastnar snabbt, och är lite fulsnygg, eller borde man kanske säga bradålig. Jag har däremot inga stora förhoppningar på bidragets placering i finalen. Tyskland kan mycket väl få nöja sig med en bottenplacering i år.

Bonus: Tysklands bästa placering genom tiderna.

Tyskland har vunnit två gånger, senast 2010. Det här är en av mina favoritvinnare genom åren. Jag tycker både låten och framförandet är jättebra. 19-åriga Lena var dessutom en ovanligt karismatisk artist, uppenbart urskärpt och därtill mycket slagfärdig, presskonferenserna i Oslo urartade till rena humorföreställningarna.

I min eurovisionsguide det året gav jag låten betyget fem stjärnor och karaktäristiken: ”Årets charmigaste artist och den enda låten som har en chans att klara sig utanför tävlingen. Geek chic och helt enkelt bäst.”

 

, , ,

Kommenteringen är stängd.