Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Tionde plats

1 maj , 2015, 23.59 Malin Slotte

 

Nu är vi framme vid topp tio i min rankning av årets eurovisionsbidrag, och på tionde plats kommer denna albanska Lisa Nilsson. Det här är en ganska effektiv ballad, vilsam och behaglig samtidigt som den också bjuder på kraft och temperament. Förhandsvideon är också fin och ger bidraget djup, en vink om ett allvarligare budskap, en känsla av livets skörhet. Det här måste självfallet gå till final, där det också rimligtvis borde gå bra, det vill säga en placering någonstans i den över halvan.

Bonus: Albaniens bästa placering genom tiderna.

Albaniens bästa placering är femma 2012. Som jag avskydde detta i början, tyckte det var aptrist, men bidraget växte efter hand. Den höga placeringen visar att man visst kan vara svår och inte omedelbart tillgänglig i Eurovision och det är ju glädjande.

, , ,

Kommenteringen är stängd.