Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Åttonde plats

5 maj , 2015, 23.59 Malin Slotte

 

Ack, här kommer min svaghet för stora, luftiga, dramatiska ballader fram igen, när jag rankar Spanien som åttonde i årets Eurovision. Jag lystrar så gärna till detta spanska kallrop, bakom vilket ett svensk låtskrivarteam med bland annat G:son står. Storslagen naturromantik hoppas vi förmedlas på scenen, och gärna också en hamnskiftare eller två (DET har faktiskt ännu inte gjorts i ESC, på tal om originalitet). Jag tror det här kan bli topp tio, i final är det redan.

Bonus: Spaniens bästa placering genom tiderna.

Spanien har vunnit två gånger på sexitotalet. 1969 då det inte var ett så roligt år eftersom hela fyra länder vann, till mångas missnöje. 1968 var de däremot ensamma på tronen med en låt som inte hör till de mest minnesvärda eurovisionsvinnarna.

, , ,

Kommenteringen är stängd.