Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Tredje plats

11 maj , 2015, 23.59 Malin Slotte

 

Nu är vi framme vid bronsplatsen och det ska sägas genast: jag tycker bättre om Sveriges scenshow än om låten. Låten är inte dålig, den är effektiv och har karaktär, men den är också dussinvara, även om den försöker jobba med vissa annorlunda ingredienser, som en västernkänsla i versen och en monotonitet i refrängen. Numret har man fått ändra på på grund av plagiatanklagelser, därför har klippet av det från Melodifestivalen också avlägsnats från Eurovisions Youtubekanal och bytts ut till denna gråa sak. Men scenshowen i Melodifestivalen var alldeles överväldigande bra med sina animationseffekter som gjorde en alldeles fängslad. Promenadseger blev det också för Måns, och de internationella jurygrupperna var överens om bidragets överlägsenhet. Att detta går till final behöver vi inte ens snacka om. Det här kan mycket väl vara vinnaren – fast det vore ju rätt tråkigt med tanke på hur nyligen Sverige senast vann. Sverige är tillbaka i tävlingen, från den lilla svackan i tävlingen som inföll där kring 2008 och några år framåt.

Bonus: Sveriges bästa placering genom tiderna.

Sverige har vunnit fem gånger, senast 2012 med den här stiliga och uttrycksfulla performancen. Ett väldigt bra nummer, rätt bidrag vann.

, , ,

Kommenteringen är stängd.