Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Varför mördades Vivian?

17 jun , 2015, 16.00 Malin Slotte

 

Låt oss genast göra en sak klar beträffande den nya serien Deception (NBC 2013), vars elva delar Yle bjuder oss på i sommar. Kriminalmysteriet till trots är detta en såpa, en riktig lättviktare med ett intrigbygge som kräver en stor dos välvilja hos tittaren för att godtas som trovärdigt.

Det som sparkar i gång det hela är att dottern till ägaren av ett läkemedelsimpirum hittas död i en förmodad drogöverdos på ett hotellrum. Ingen är direkt förvånad, Vivian Bowers var omskriven i skvallerpressen för sitt vilda liv.

Men nu är det så att FBI-agenten Will Moreno (Laz Alonso) inte köper dödsorsaken, utan misstänker att det var ett mord, vilket han vill skaffa bevis på. Han kommer därför på den lysande idén att låta sin kollega Joanna Locasto (Meagan Good) vid San Francisco-polisen infiltrera familjen. Joanna var nämligen Vivians bästis för tjugo år sedan, eftersom hennes mamma var tjänstekvinna hos familjen.

Will vill att Joanna återupptar kontakten med familjen och låtsas ha problem med en våldsam expojkvän, varvid de säkert med öppna armar välkomnar henne att komma och bo hos dem igen. Planen går förstås i lås och Joanna kan flytta in och kan börja sitt snokande för att ta reda på vad som egentligen har hänt. Under kläderna bär hon avlyssningsapparatur, och i en bil en bit bort sitter hennes kolleger och följer med allt som försiggår omkring henne.

Ingen i familjen får förstås veta att hon egentligen är polis, och det som komplicerar det hela ytterligare är att hon och husets yngste son Julian (Wes Brown) har haft ihop det, känslor som nu väcks till liv igen. Till råga på allt är Joanna också intresserad av sin kollega Will.

Puh, det är inte ens underhållande trams, som exempelvis ABC:s motsvarighet Revenge som rullade i hela fyra säsonger och även har visats i MTV3/Ava. Deception lades ner efter första säsongen, vilket inte förvånar det minsta.

Deception sänds i TV2 onsdagar kl. 21.00, repris söndag 22.55.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.